Çınar Bilim ve Sanat Merkezi

Telefon : 0 412 5113040
WEB https://cinarbilsem.meb.k12.tr
Adres : YEŞİL MAHALLE 19 MAYIS CAD. NO/37 ÇINAR / DİYARBAKIR
VİZYON : Bilim ve sanat alanında ülke ve dünyaya faydalı olacak, sağlıklı bir benlik algısına sahip, üretken, eleştirel, bilimsel ve insancıl düşünebilen çevreye ve insana duyarlı bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Özel yetenekli olduğu tespit edilmiş çocuklara, uygun eğitim-öğretim ortamı hazırlayarak, alanlarıyla ilgili bireysel ve kolektif etkinliklerle yeteneklerini geliştirmelerine fırsat verecek, bilgi ve deneyimler kazandırmak.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Hafta İçi ve Hafta Sonu Tam Gün
Saatler : Hafta İçi: 13:00 - 21:00 Hafta Sonu: 09:00 - 14:00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğlagaz - Klima
Servis :
Ulaşım :
Yerleşim Yeri : Yeşil Mahalle, 19 Mayıs Cad. NO/37 Çınar/DİYARBAKIR
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler : 25 Ekim 2022 tarihinde Zerzevan Kalesi´nde Parçalı Güneş Tutulması Etkinliği düzenlendi.
Proje Çalışmaları : Merkezimiz 4000 kodlu TÜBİTAK Projeleri ile, TEKNOFEST, e Twinning Yarışmalarına her yer yıl katılım sağlamaktadır.
Diğer Hususlar : 17.09.2021 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla ilçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında hizmete başlayan merkezimiz, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 öğrenci ile aktif hizmete başlamıştır. Merkezimiz, 2023 Aralık ayı sonu itibariyle taşındığı Büyükşehir Belediyesine ait Bilgi Evi binasının 3. katında hizmet vermektedir.